Ηλεία: Απατεώνες «έγδυσαν» ιερέα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μέχρι την Αθήνα κατάφεραν να οδηγήσουν δύο απατεώνες έναν ιερέα από την περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να καταφέρουν να του αποσπάσουν το ποσό των 61.000 ευρώ.

Οι δράστες υποστήριξαν πως πρόκειται για πυρόπληκτο επίδομα για τον ιερό ναό της Ενορίας του.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν προσποιούμενοι εκπροσώπους

της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επικοινώνησαν με τον 75χρονο ιερέα, όπου του ανέφεραν τα παραπάνω προκειμένου να τον πείσουν να μεταβεί στην Αθήνα. Του είπαν να μην αναφέρει πουθενά τίποτα και ο ιερέας ξεκίνησε με ταξί το επόμενο πρωί, όπου οι απατεώνες τον περίμεναν στο Χαϊδάρι.

Τον επιβίβασαν στο δικό τους αυτοκίνητο και με το πρόσχημα ότι πρέπει να πληρώσουν πρώτα το ποσό των 20.000 στην Εφορία για να λάβει το πυρόπληκτο επίδομα, τον μετέφεραν στα υποκαταστήματα τραπεζών στην Ελευσίνα και τα Μέγαρα, όπου έκανε διαδοχικά αναλήψεις 5.000 και 3.000 ευρώ. Οι δράστες πήραν αυτά τα χρήματα, επέστρεψαν τον ιερέα στο σημείο που περίμενε το ταξί που τον είχε φέρει από το χωριό του.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι απατεώνες έβαλαν στόχο και μία 77χρονη γυναίκα.

Χτύπησαν το κουδούνι τους σπιτιού της λέγοντας πως πρέπει η ηλικιωμένη να τους δώσει χρήματα έναντι παραβόλου που έπρεπε να πληρωθεί για να καταβληθεί ένα επίδομα στο γιο της. Έτσι, αφού την οδήγησαν μέχρι την τράπεζα κατάφεραν να της πάρουν 1.200 ευρώ και την κάρτα ανάληψης μαζί με τον κωδικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα