ΗΠΑ: «Αστειότητα» το δημοψήφισμα στη Συρία

Ως «αστειότητα» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα για ένα νέο σύνταγμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία, ο Λευκός Οίκος.

«Είναι πραγματικά μια αστειότητα», είπε ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ. «Είναι σαν να περιγελούν την συριακή επανάσταση», δήλωσε στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One

που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο στο Μιλγουόκι.

«Οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις γενικά ακολουθήθηκαν από μιαν αύξηση της βίας και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ από το καθεστώς αυτό από την αρχή των ειρηνικών διαδηλώσεων στη Συρία», πριν 11 μήνες, τόνισε ο κ. Κάρνεϊ.

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 26 Φεβρουαρίου σχετικά με ένα νέο σχέδιο συντάγματος που θα θέσει τέρμα στο μονοπώλιο της εξουσία από το κόμμα Μπάαθ, που κυβερνά τη χώρα για σχεδόν 50 χρόνια.

«Το πολιτικό σύστημα θα βασιστεί στην αρχή του πολιτικού πλουραλισμού και η εξουσία θα ασκείται δημοκρατικά μέσω εκλογών», αναφέρεται στο κείμενο του σχεδίου συντάγματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα