Ιπποκράτης: Στα social media το ταξίδι του κινητού ιατρείου για παιδιά

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει εξετάσει μέχρι σήμερα 8.029 παιδιά σε Κρήτη και Εύβοια

Πάνω από 8.000 παιδιά σε Κρήτη και Εύβοια έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα από το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», καθώς πρόγραμμα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για τα παιδιά.

Το ταξίδι του Ιπποκράτη συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τα Κύθηρα στις 15 - 26 Μαΐου,

ενώ η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής θα βρίσκεται στο Μαρούσι στις 13 - 28 Μαΐου και στη Δράμα στις 3 - 14 Ιουνίου.

Στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την προληπτική φροντίδα υγείας, ο «Ιπποκράτης» παρουσιάζεται στα social media.

Στο Facebook μέσω της σελίδας «Μόνο Χαμόγελα», το κοινό καλείται να συνδράμει τον «Ιπποκράτη» στο έργο του, υποστηρίζοντας την προσπάθειά του να φέρει το χαμόγελο σε όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά, παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής. Οι φίλοι της σελίδας μετέχουν στη δράση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάδοση του έργου του Ιπποκράτη.

Αντίστοιχα, μέσω του https://twitter.com/monohamogela στο twitter, γίνεται τακτική ενημέρωση για το ταξίδι του «Ιπποκράτη», αλλά και συχνή παραπομπή σε ενημερωτικό υλικό που αφορά σε θέματα υγείας και φροντίδας, κυρίως υπό το πρίσμα της οικογενειακής ζωής. Μια από τις βασικές πηγές άντλησης υλικού για το twitter account αποτελεί το blog www.monohamogela.gr , ένας δικτυακός τόπος που δημιουργήθηκε σε εθελοντική βάση από πρόσωπα που ευαισθητοποιούνται στα θέματα υγείας και ευζωίας, με νέα από το χώρο της προληπτικής ιατρικής και ειδήσεις που κάνουν τη ζωή της οικογένειας καλύτερη.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Φεβρουάριο από την Κρήτη, όπου και παρέμειναν μέχρι και το τέλος του Μαρτίου, εξετάζοντας συνολικά 4.800 παιδιά, ενώ τον Απρίλιο βρέθηκαν στην Εύβοια, εξετάζοντας συνολικά 3.229 παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα