Και νέο «καπέλο» στα ακίνητα της Κύπρου εξαιτίας του Μνημονίου

Πέραν του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, οι πολίτες ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν και αυξημένο τέλος ακίνητης περιουσίας και τέλος αποχετευτικού το 2013.

Ως γνωστό, η επιβολή του τέλους ακίνητης ιδιοκτησίας και του τέλους αποχετευτικού στηρίζονται στις εκτιμημένες αξίες του Κτηματολογίου.

Στις 20 Δεκεμβρίου, θα συνέλθει η εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Δήμων και το όλο θέμα θα τεθεί ενώπιον της.

Σημειώνεται ότι σε ένα σπίτι σε μισό οικόπεδο, το τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας είναι μεταξύ €50 με €60 και το αποχετευτικό τέλος στα €170. Για μια μονοκατοικία τα ποσά είναι μεγαλύτερα.

Στο

μεταξύ, έντονη ανησυχία, αναστάτωση και σύγχυση επικρατεί μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι δηλώνουν ότι η προτεινόμενη φορολογία, είναι ασύλληπτα μεγάλη και είναι σχεδόν αδύνατον να καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες. Σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ) σημειώνει ότι με τις νέες ρυθμίσεις τα ακίνητα καθίστανται για ακόμα μια φορά η εύκολη λεία συγκέντρωσης φόρων από το κράτος.

Ο Σύνδεσμος εκτιμά επίσης ότι τα έσοδα από τη φορολόγηση θα φθάνουν τα €160 εκατ. και όχι τα €69 εκατ. που δηλώνει η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ «Φιλελεύθερος»

Keywords
Τυχαία Θέματα