Και ο παγετός συνεχίζεται…

Υπομονή και ο καιρός θα «γλυκάνει»… Μέχρι τότε, η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια τοπικά θα είναι ολικός.

Λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα στην ανατολική νησιωτική χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από μηδέν (00) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: από μείον 04 (-04) έως 06 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά στα δυτικά βορειοδυτικοί 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 7 (-7) έως 07 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία από μείον 22 (-22) έως 00 (μηδέν) βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 03 (-03) έως 12 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά,Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: στις Σποράδες και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από μείον 06 (-06) έως 10 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: τοπικές νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με μικρή πιθανότητα για χιονόνερο και από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα νοτια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα