«Καίει» το πετρέλαιο στον Έβρο

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι κάτοικοι του Έβρου, προκειμένοτ να ζεσταθούν, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αγγίζει το ένα ευρώ ανά λίτρο.

Ωστόσο, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως φαίνεται από τις πρώτες μέρες της διάθεσής του, οι παραγγελίες είναι πολλές, με τους καταναλωτές να θεωρούν ότι μπορούν από παντού να κάνουν περικοπές, αλλά όχι και από τα βασικά και αυτονόητα… Η τιμή του πετρελαίου

είναι περίπου κατά 30 λεπτά ακριβότερη σε σχέση με πέρυσι (η τιμή εκκίνησης το 2010 ήταν 65-70 λεπτά το λίτρο) εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών και κυρίως του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο πέρυσι στα 60 ευρώ φέτος.Στον Έβρο, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινούν από τα 92-93 λεπτά το λίτρο στην Αλεξανδρούπολη και φτάνουν στα 95 με 96 στην περιοχή της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οι παραγγελίες είναι πολλές και σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλες.

Όπως λένε, ο κόσμος κατάφερε και βρήκε κάποια χρήματα, προκειμένου να γεμίσει τις δεξαμενές του και να μην μείνει δίχως θέρμανση. Δεν είναι φυσικά, λίγες και οι περιπτώσεις που οι παραγγελίες είναι μικρότερες, καθώς οι καταναλωτές έχουν βρει και συμπληρωματικούς τρόπους για να ζεσταίνουν τα σπίτια ή τα καταστήματά τους, όπως σόμπες, αερόθερμα, κλιματιστικά κτλ.
Ωστόσο, οι πρατηριούχοι ζητούν την κατανόηση του κόσμου, καθώς οι παραγγελίες έπεσαν μαζεμένες και η εξυπηρέτηση δεν είναι όσο άμεση θα ήταν, σε περίπτωση που δεν είχε προηγηθεί η απεργία των τελωνειακών, η οποία συσσώρευσε τη ζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα