Κάλεσμα Βενιζέλου στα κόμματα να στηρίξουν τα νέα μέτρα

Να στηρίξουν τις αποφάσεις και τα μέτρα που έρχονται κάλεσε τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες.

"Η χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup ήταν και ουσιαστική και εποικοδομητική. Στην πραγματικότητα, αυτή την στιγμή μπαίνουμε στην τελική ευθεία" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας

την ενεργή συμμετοχή της τρόικας και του EFSF στην προσπάθεια.

"Νομίζω ότι τώρα όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια η οποία είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρωζώνη και για την παγκόσμια οικονομία. Βεβαίως, η προσπάθεια που συνδέεται με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το περιβόητο PSI, που θα βγάλει πάνω από τους ώμους του ελληνικού λαού ένα βάρος 100 δισ. ευρώ, 47 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, συνδέεται απολύτως με το νέο πρόγραμμα. Αυτές τις ημέρες θα ολοκληρωθεί και η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, γιατί χωρίς τα 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος δεν μπορεί να γίνει ούτε το PSI, ούτε να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της χώρας για τα επόμενα χρόνια" τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα