Καρδίτσα: Διαρρήκτες με... πλούσια δραστηριότητα

ξιχνιάστηκαν έξι συνολικά περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων δύο απόπειρες, στην Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή της. Συνελήφθησαν ως δράστες, τρεις Έλληνες, ηλικίας 15,22 και 42 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.


Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, οι τρεις άνδρες επεχείρησαν να διαρρήξουν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, σε επιχείρηση κατασκευής αερολέβητων και μεταλλικών εξαρτημάτων.

Όμως, τους κατάλαβαν αστυνομικοί που περιπολούσαν. Αρχικά, συνελήφθη

ο 154χρονος και αργότερα συνελήφθησαν και ο 22χρονος με τον 42χρονο.

Από την αστυνομική έρευνα διαπστώθηκε ότι λίγες ώρες πριν, είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν κατάστημα πώλησης υγρών καυσίμων και λιπαντικών. Το απόγευμα της 24ης Μαΐου μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι και έκλεψαν μία τηλεόραση, την οποία στη συνέχεια πούλησαν στην 32χρονη -μία από τις δύο γυναίκες για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία- για 50 ευρώ.

Το βράδυ 6ης Ιουνίου μπήκαν σε αποθήκη σπιτιού και έκλεψαν ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, το οποίο στη συνέχεια πούλησαν στην 53χρονη, για 20 ευρώ,
Το βράδυ της 7ης Ιουνίου έκλεψαν από γεωργικό ελκυστήρα τη μπαταρία.
Το βράδυ της 8ης Ιουνίου, διέρρηξαν μάνδρα οικοδομικών υλικών και έκλεψαν από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Η τηλεόραση και το χορτοκοπτικό μηχάνημα, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια νομότυπων ερευνών,στα σπίτια των κλεπταποδόχων γυναικών, κατασχέθηκαν κι αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 15χρονος, στις 9 Φεφρουαρίου είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, με την οποία διατάχτηκε ο περιορισμός του στο συγκεκριμένο Ίδρυμα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα