Καρδίτσα: Πλημμύρες στο δήμο Μουζακίου

15:59 8/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Φουρτούνες» έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει εδώ και μια εβδομάδα περίπου την Καρδίτσα.

Επτά μηχανήματα του δήμου και 31 μισθωμένα ιδιωτικά δίνουν αγώνα για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στον ορεινό δίκτυο και να αποτρέψουν τις πλημμύρες σε σπίτια και ποιμνιοστάσια.

Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με την ηλεκτροδότηση των ορεινών τοπικών κοινοτήτων.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα πλημμυρών αντιμετωπίζει το Ριζοβούνι, καθώς είναι καταληκτικό σημείο συγκέντρωσης νερών και παρά το γεγονός ότι ο δήμος κατασκεύασε αναχώματα, αυτά

δεν στάθηκαν ικανά να κρατήσουν τον όγκο των νερών μ' αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οικόπεδα περιμετρικά του χωριού. Ο ποταμός Μέγας πλημμύρισε δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον οικισμό.

Επίσης στη Μαγούλα ξεχείλισε ο ποταμός Πάμισσος πλημμυρίζοντας μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, δημιουργώντας προβλήματα στο δρόμο από τη Μαγούλα προς τα Καλύβια.

Μεγάλες εκτάσεις πλημμύρισαν επίσης στη Λοξάδα, το Φανάρι, την Κρανιά και τη Μαγουλίτσα.

Στο μεταξύ στον ορεινό όγκο η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα μεγάλη και δίνεται αγώνας να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

«Η μάχη δίνεται σε δύο μέτωπα, τόσο στον ορεινό όγκο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το χιονιά και να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς, όσο και στα πεδινά προκειμένου να αποτρέψουμε να πλημμυρίσουν σπίτια, καθώς ο όγκος νερού που υπάρχει είναι ιδιαίτερα μεγάλος», δηλώνει ο δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός.

Keywords
Τυχαία Θέματα