Καστελόριζο: Ελληνοτουρκικός αγώνας κολύμβησης

Αγώνες κολύμβησης μεταξύ της επαρχίας Kaş της Aττάλειας της Τουρκίας και του Καστελόριζου γίνονται σήμερα - για 9η φορά φέτος - στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης της ευρύτερης περιοχής Λικύας-Κας της γειτονικής χώρας.

Οι αθλητές από την πλευρά της Τουρκίας συγκεντρώθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Kaş και μεταφέρθηκαν με πλοία στο ελληνικό νησί. Όπως μετέδωσε η τουρκική TV sτον αγώνα συμμετείχαν 198 κολυμβητές - ανάμεσα τους 33 γυναίκες και 6 ξένοι- τους οποίους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου, κ.Γιώργος Αχλαδιώτης. Δεν αναφ'ερθηκε ποσοι Ελληνες είχαν δηλώσει

συμμετοχή

Ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης Kaş, κ.Abdullah Gültekin, στις δηλώσεις κατά την εκκίνηση είπε ότι ο αγώνας κολύμβησης είναι σημαντικός για την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.Ο Gültekin υπενθύμισε επίσης ότι το Kaş και το Καστελόριζο.είναι αδελφοποιημένες πόλεις«Εύχομαι η αδελφοσύνη και η φιλία μας να συνεχιστεί για πάντα», είπε ο δήμαρχος του Kaş.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου, κ. Γιώργος Αχλαδιώτης, σημείωσε ότι είναι το φεστιβάλ είναι σημαντικό για την προσέγγιση των δυο λαών.Ο κ. Αχλαδιώτης ανέφερε τα παρακάτω:«Εμείς θέλουμε μόνο την αδελφοσύνη και την φιλία. Επιθυμούμε να προχωρήσει παραπέρα η φιλία αυτή. Κανείς δεν μπορεί να την χαλάσει.»

Η απόσταση ανάμεσα στο Καστελόριζο και το Kaş είναι 7,5 χιλ..

ΠΗΓΗ : Verena.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα