Κατάθεση νόμου ενίσχυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

12:58 9/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Στη βουλή κατατέθηκε πρόταση νόμου, η οποία έχει σκοπό να επιταχύνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου αδειοδοτικού πλαισίου το οποίο θα ενισχύσει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα.

Η εν λόγω πρόταση κατατέθηκε από τον βουλευτή, Σπύρο Κουβέλη

με τίτλο: «Πρόσθετοι πόροι χρηματοδότησης και βελτίωση της αδειοδοτικής διαδικασίας της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Η πρόταση συνυπογράφεται από 23 βουλευτές και έχει στόχο να διασφαλίσει τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων, προκειμένου ο νευραλγικός τομέας της ενέργειας να αποτελέσει ολοκληρωμένο όχημα προσέλκυσης νέων επενδύσεων στη χώρα. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έως και τον Δεκέμβριο 2011, το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, ανέρχεται σε 2.052 MW.

Κατά υφιστάμενο δεσμευτικό για τη χώρα σχεδιασμό έως και το 2020 το σύνολο παραγόμενης από ΑΠΕ ενέργειας θα πρέπει να ξεπερνά τα 12.000 MW, ενώ για την επίτευξη του στόχου το σύνολο των νέων επενδύσεων θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 15 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα