Κατέσχεσαν 20 βόμβες και πολλά εκρηκτικά

Οι αρχές του Ιράν κατέσχεσαν 20 βόμβες και άλλα εκρηκτικά στα σύνορα με το Πακιστάν, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας σήμερα.

Ο αξιωματικός αυτός κάλεσε το Ισλαμαμπάντ να ελέγχει τις παραμεθόριες περιοχές αποτελεσματικότερα.

Η φτωχή νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Πακιστάν, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων και συχνών συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς, λαθρέμπορους ναρκωτικών και κακοποιούς.

«Συνοριοφύλακες έμαθαν ότι ανατρεπτικές ομάδες ήθελαν να μπουν στο έδαφός

μας», δήλωσε ο Αχμάντ Ρεζά Ραντάν, υπαρχηγός της αστυνομίας του Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Οι πράκτορες (της συνοριοφυλακής) πέτυχαν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν ένα μεγάλο φορτίο εκρηκτικών το οποίο είχε εισέλθει στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο φορτίο αυτό συμπεριλαμβάνονταν 20 βόμβες, είπε ο Ραντάν, ο οποίος δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς βρέθηκαν τα εκρηκτικά. Ένας άνθρωπος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση, ενώ άλλοι διέφυγαν στο Πακιστάν.

«Ζητούμε η κυβέρνηση του Πακιστάν να εκπληρώνει την υποχρέωσή της να ελέγχει τις περιοχές των συνόρων, διότι τα σύνορά του έχουν γίνει μια οδός για την κίνηση των κακοποιών», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός της ιρανικής αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα