Κέντρο ημέρας νοσηλείας καρκινοπαθών στον Αγ. Σάββα

Δωρεά της Μαριάννας Λάτση ύψους 4 εκ. ευρώ στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου

Κέντρο ημέρας για νοσηλεία καρκινοπαθών θα μετατραπεί το 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΙΚΑ που έχει διασυνδεθεί με τον Αγ. Σάββα, με δωρεά της κ. Μαριάννας Λάτση.

Το κέντρο αναμένεται να παραδοθεί πλήρως εξοπλισμένο στο ελληνικό Δημόσιο, στις αρχές του 2014.

Η σύμβαση δωρεάς υπεγράφη σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2013, μεταξύ της κ. Μαριάννας Λάτση, του Υπουργού

Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, και του Διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθήνας «Άγιος Σάββας», κ. Παναγιώτη Μινογιάννη.

Η δωρεά αφορά στη χρηματοδότηση της ριζικής κτιριακής αναβάθμισης και ενίσχυσης του εξοπλισμού του πρώην 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ, με σκοπό τη μετατροπή του σε σύγχρονο και πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου οι ασθενείς θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα. Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς θα αναλάβει εκ μέρους της δωρήτριας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η κ. Μαριάννα Λάτση αναφερόμενη στον σκοπό της δωρεάς δήλωσε: «Πριν από έξι χρόνια, ακριβώς τέτοια ημέρα, ο Νίκος Κούρκουλος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με περίσσια δύναμη και σθένος, δίδοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας. Μέσα από εκείνον, έζησα κι εγώ την αρρώστια, τη μεγάλη αγωνία, το κουράγιο που εναλλάσσεται με την απελπισία και την αισιοδοξία με τον φόβο, μέχρι να ξαναγίνουν ελπίδα για ζωή. Στη μνήμη του Νίκου, και με αισθήματα αλληλεγγύης και βαθιάς εκτίμησης στον αγώνα όλων όσοι υποφέρουν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα, αποφάσισα να ανταποκριθώ θετικά στο αίτημα του νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» για τη χρηματοδότηση του έργου μετατροπής της πρώην ογκολογικής κλινικής του ΙΚΑ σε ένα πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας».

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς, τόνισε:

«Ως Υπουργός Υγείας σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την πολύ σημαντική προσφορά σας. Επισημαίνω ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου προέρχεται από την προσωπική σας περιουσία και όχι από την περιουσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Σήμερα την 30η Ιανουαρίου, ημέρα της εκδημίας του αειμνήστου συζύγου σας, η δωρεά σας αφιερώνεται στη μνήμη του και παραδίδεται στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Το Υπουργείο Υγείας ως πράξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του συζύγου σας, αποφάσισε το Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας να επονομαστεί σε «Νίκος Κούρκουλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα