Κετσιάνγκ σε Τσίπρα: Πρώτο λιμάνι της Ευρώπης ο Πειραιάς

Η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Κινέζο…

Στην επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες χθες Τετάρτη ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε διεξοδικά τον κο Κετσιάνγκ για τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Αλ. Τσίπρας επαναβεβαίωσε

ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ενδυνάμωση της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας, υποσχόμενος την επιτάχυνση του project στον Πειραιά.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός μίλησε για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σημασία που αποδίδει ο Α. Τσίπρας στους δεσμούς που συνδέουν του δυο λαούς.

Όπως ανέφερε ο Λι Κετσιάνγκ το έργο της Cosco ενσωματώνει την παραδοσιακή φιλία μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας και θα βοηθήσει να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών τονίζοντας την πρόθεση του ο Πειραιάς να γίνει λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Το έργο μπορεί να ωθήσει περαιτέρω την κατασκευή μιας γραμμής επικοινωνίας της Κίνας με την Ευρώπη τη Europe-China Land-Sea Express Line.

Η Κίνα δηλώνει πρόθυμη να εργαστεί από κοινού με την Ελλάδα για να γίνει ο Πειραιάς ένα λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο, ή ακόμη και στην Ευρώπη καθώς και ένας σημαντικός κόμβος διαμετακομιστικού εμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα