Κηδεύτηκαν 19 μαθητές - θύματα δηλητηρίασης

Δεκαεννέα από τους συνολικά 23 μαθητές δημοτικού σχολείου οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο ινδικό κρατίδιο του Μπίχαρ λόγω δηλητηρίασης από δωρεάν σχολικό γεύμα κηδεύτηκαν την Πέμπτη σε χώρο εντός και εγγύς του σχολείου τους.

Οργισμένοι οι γονείς του δήλωναν ότι θέλουν τα μνήματα των παιδιών τους να χρησιμεύσουν σαν υπενθύμιση για την κρατική αμέλεια η οποία οδήγησε στο θάνατό τους.

Ιατρός σε τοπικό νοσοκομείο δήλωσε την Τετάρτη ότι χημική ουσία η οποία χρησιμοποιείται σε φυτοφάρμακα είναι η πιθανότερη αιτία της δηλητηρίασης των μαθητών.

Συνολικά, 47 παιδιά δηλητηριάστηκαν

μετά την κατανάλωση γεύματος ρυζιού, φασολιών σόγιας και πατατών την Τρίτη.

Την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 22 παιδιών, ενώ την Πέμπτη οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν το θάνατο ενός ακόμη μαθητή.
Ινδοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η διευθύντρια του σχολείου του χωριού Ντχαρμασάτι Γκανταμάν διαφεύγει της σύλληψης.

Μαθητές σε άλλα σχολεία της περιοχής αρνούνται ήδη να καταναλώσουν το δωρεάν σχολικό γεύμα.

Το πρόγραμμα δωρεάν γευμάτων παρέχει φαγητό χωρίς άμεσο κόστος για τους μαθητές, ωστόσο εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Είχε εισαχθεί για να χτυπηθεί ο υποσιτισμός και η σχολική διαρροή και σήμερα έχει φθάσει να αφορά 120 εκατομμύρια παιδιά σε 1,2 εκατομμύρια σχολεία σε ολόκληρη την Ινδία, σύμφωνα με την ινδική κυβέρνηση.

Οργισμένοι γονείς και κάτοικοι του χωριού όπου συνέβη το περιστατικό έθαψαν τρία παιδιά εντός του σχολικού συγκροτήματος, ενώ 16 άλλα ετάφησαν σε έδαφος κοντά στο κτήριο του σχολείου.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι από τα γύρω χωριά παρευρέθηκαν στις κηδείες, ενώ πολλοί γονείς παρέμειναν στο χώρο για ώρες, θρηνώντας για την απώλεια των παιδιών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα