Κρατούμενος πέθανε μετά από βιασμό σε αστυνομικό τμήμα

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της Ρωσίας, ο οποίος βιάστηκε με μπουκάλι σαμπάνιας από τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης Καζάν αναφέρει ότι ο Σεργκέι Ναζάροφ είχε συλληφθεί στις 9 Μαρτίου για ληστεία και το ίδιο βράδυ είχε παραπονεθεί για πόνους στην κοιλιά. Νοσηλευθείς την επομένη «για ρήξη ορθού εντέρου», υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, μετά την οποία «έπεσε σε κώμα και εξέπνευσε», προστίθεται στο κείμενο της αστυνομίας.

Η οικογένεια του 52χρονου και μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση κατηγορούν τους αστυνομικούς του τμήματος για το θάνατό του.

Ο Ντμίτρι Κολμπάσιν, μέλος της οργάνωσης για την «Αγορά», επιβεβαίωσε πως ο Ναζάροφ προτού εκπνεύσει δήλωσε πως είχε βιασθεί «από τους αστυνομικούς με ένα μπουκάλι σαμπάνιας».

Με βάση τις καταγγελίες έχει δρομολογηθεί έρευνα, ενώ ήδη πέντε αστυνομικοί διευθυντές και οι πέντε αστυνομικοί του επίμαχου τμήματος έχουν απολυθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ταταρστάν στην ιστοσελίδα του.

Ο προϊστάμενος υπουργός με επιστολή του στην οικογένεια του θύματος ζητεί συγγνώμη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του, τονίζει η ίδια πηγή.

Τα σκάνδαλα με δράστες αστυνομικούς είναι συχνά στη Ρωσία, σε βαθμό που ανάγκασαν πέρυσι τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να διατάξει εκ βάθρων μεταρρύθμιση του σώματος, που κατηγορείται για διαφθορά, βασανιστήρια και παραποίηση στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα