Κρίσιμη συνάντηση για το ελληνικό χρέος στις ΗΠΑ

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταφέρονται οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.

Στην Ουάσινγκτον βρίσκονται σήμερα ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, για να έχουν συναντήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η εμπλοκή των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης

του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, καθώς η διακοπή των διαπραγματεύσεων για το λεγόμενο PSI πυροδότησε νέες ανησυχίες για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της χώρας.

Τόσο η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI, όσο και αυτών για το νέο δάνειο ύψους 130 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στην σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τον Οκτώβριο είναι απαραίτητα προκειμένου η Ελλάδα να γλιτώσει την χρεωκοπία τον Μάρτιο, οπότε λήγει ομόλογο ύψους 14,5 δις ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις όμως της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές για την περικοπή του ελληνικού χρέους διεκόπησαν την Παρασκευή, χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Αισιόδοξος ο Παπαδήμος

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εξέφρασε την Δευτέρα την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί εγκαίρως η συμφωνία για το PSI.

"Υπάρχει μια μικρή παύση σε αυτές τις συζητήσεις. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστούν και ότι θα καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία εγκαίρως", είπε ο Παπαδήμος σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBNC.

Ο Παπαδήμος δήλωσε ότι τόσο η διαδικασία αυτή, όσο και οι συζητήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα