Κριτική Χατζηδάκη στην κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ

Κριτική στην κυβέρνηση για την εμπλοκή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά και την οικονομία.

«Ενώ τα λόγια ευημερούν, τα προγράμματα έχουν βαλτώσει. Η απεμπλοκή των προγραμμάτων στην πράξη είναι άμεση ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ υποστήριξε ότι οι επισκέψεις του Επιτρόπου κ. Χαν και του επικεφαλής

της κοινοτικής ομάδας κρούσης κ. Ράιχενμπαχ φανερώνουν το βαθύ προβληματισμό για την εμπλοκή του ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης διατύπωσε τις ανησυχίες του για τα παρακάτω ζητήματα:

- Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έχουν «κολλήσει» και αντί για βελτίωση των όρων ως προς το Δημόσιο, η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε χειροτέρευση.

- Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι από τις πιο προβληματικές του ελληνικού ΕΣΠΑ.

- Η ήδη χαμηλή απορρόφηση κονδυλίων είναι σε σημαντικό βαθμό λογιστική. Ενώ πάνω από 1 δισ. ευρώ έχουν απορροφηθεί λογιστικά από διάφορα Ταμεία Χαρτοφυλακίου, λιγότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ από τα Ταμεία αυτά έχουν φτάσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

- Στο μεταξύ, τo πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων έχει περικοπεί στο πρώτο ενδεκάμηνο του 2011 κατά περίπου 40%.

Keywords
Τυχαία Θέματα