Κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τη ΠΝΟ

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναμένεται να έχουν, αύριο, Σάββατο, η υπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης.

Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στα πλαίσια της συζήτησης για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στο χώρο της ακτοπλοΐας, θα πραγματοποιηθεί στις 14:00, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Ωστόσο, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους δηλώνουν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι μάλιστα κατέρχονται σε 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι

δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και να υποκύψουν σε πολιτικές πιέσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Την ίδια στιγμή, οι ακτοπλόοι θέτουν θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα, ενώ κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν, από 1η Απριλίου, σε αυξήσεις των εισιτηρίων, επικαλούμενες λειτουργικά προβλήματα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για θέματα ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι «οι αναγγελθείσες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών επιβεβαίωσαν, με τον χειρότερο τρόπο, τις επιφυλάξεις που έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό». Πρόσθεσε ότι «η ελληνική εμπορική ναυτιλία χρειάζεται γερό τιμόνι και καθαρές λύσεις», ενώ απέδωσε όλα τα προβλήματα στην έλλειψη αυτόνομου υπουργείου για τη ναυτιλία.

Την ανησυχία τους για την κατάσταση εξέφρασαν φορείς και αγρότες από την Κρήτη, αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Με επιστολές τους προς την ΠΝΟ, αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ζητούν να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει, αναπόφευκτα, τεράστια οικονομική ζημιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα