Κύπρος: Ένταση στις κρατικές φυλακές μετά τον θάνατο κρατουμένου

Νεκρός στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές, βρέθηκε 27χρονος κατάδικος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία. Η Aστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Πληροφορίες για ένταση και επεισόδια μεταξύ των κρατουμένων και τραυματισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 27χρονο που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 χρόνων για τον φόνο της 28χρονης αδελφής του, την οποία κτύπησε με φορητό υπολογιστή στο κεφάλι τον Ιανουάριο του 2012. Η υπόθεση είχε τότε απασχολήσει για ημέρες τα ΜΜΕ.

Είναι

η δεύτερη φορά, που ένας κατάδικος βρίσκεται νεκρός τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών διέταξε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του κατάδικου.

Η είδηση προκάλεσε ένταση μεταξύ των κρατουμένων, οι οποίοι ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας ότι καταπατούνται τα δικαιώματα τους. Για την αποκατάσταση της τάξης επενέβη η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ τραυματίστηκαν έξι άτομα, τρείς κατάδικοι και τρείς δεσμοφύλακες.

Ωστόσο, ο διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης διέψευσε ότι σημειώθηκαν οποιαδήποτε επεισόδια και ότι υπήρξαν τραυματισμοί. Μιλώντας τηλεφωνικά στο ΡΙΚ ο κ.Τρυφωνίδης εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι γίνονται αναφορές σε επεισόδια. στις Φυλακές

ΠΗΓΗ ikypros

Keywords
Τυχαία Θέματα