Λαφαζάνης: Οι ταραχές στην Τουρκία «προεόρτια» εξεγέρσεων στην Ευρώπη

14:28 2/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Με αφορμή τις ταραχές στην Τουρκία αλλά και την Σουηδία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε σήμερα για «προεόρτια» μεγάλων εξεγέρσεων στην Ευρώπη, αφήνοντας αιχμές και για πρακτικές «άλλων καθεστώτων» που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, για τις ταραχές ανέφερε ότι «είμαστε σε εποχή μεγάλων εξεγέρσεων, βλέπουμε πράγματα που ούτε καν τα περιμέναμε, στη Σουηδία,

πρότυπο του κοινωνικού καπιταλισμού όλες οι πόλεις της Σουηδίας βρέθηκαν σε εξέγερση από τους φτωχούς και τους μετανάστες. Ξέσπασε εξέγερση και στην Τουρκία που θεωρούνταν το πρότυπο ισλαμικής χώρας. Θα αλλάξουν σε βάθος και η περιοχή μας και η Ευρώπη, αυτά που βλέπουμε είναι τα προεόρτια».

Όσον αφορά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, χαρακτήρισε τον παρατεταμένο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί ως αντιπερισπασμό και «αντιρατσιστικά καλλιστεία». «Έγινε καμία συζήτηση για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας;» διερωτήθηκε. Αυτά τα καθεστώτα παλιά λέγονταν πολύ διαφορετικά παλιά» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Σήμερα καταργούν τις διαδηλώσεις στα 200 άτομα, αύριο στα 300, μεθαύριο στα 1000 μεθαύριο θα χρειάζεται όλος ο λαός για να διαδηλώσει. Καταργείται η δημοκρατία.» πρόσθεσε.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρόσθεσε δε, ότι ο υπάρχων νόμος δεν εφαρμόζεται έτσι κι αλλιώς.

«Νόμος χρειάζεται αλλά να μη χάσουμε το μέτρο, πολιτική βούληση χρειάζεται και δεν υπάρχει» . «Εγώ συμφωνώ ότι υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, όμως αν κάποιος θα πει ότι δεν υπάρχει τι θα γίνει; τότε θα τον πάμε φυλακή; θα ποινικοποιήσουμε αυτή τη λαθεμένη άποψη;» διερωτήθηκε. Ο βουλευτής, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σημείωσε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή είναι καθαρά νεοναζιστικό φαινόμενο όχι απλά ένα ακραία δεξιό κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα