Λαγκάρντ: Ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης, προς το παρόν αποφεύχθηκε

08:26 9/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη «προς το παρόν απεφεύχθη», έκανε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, την ώρα που η επιχείρηση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους όδευε προς την επιτυχή κατάληξη.

«Τη στιγμή που μιλάμε, φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο. Και φαίνεται ότι οι αριθμοί είναι ευοίωνοι», δήλωσε η Λαγκάρντ σχετικά με αυτή την επιχείρηση αναδιάρθρωσης

του ελληνικού χρέους στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

«Πιστεύω ότι ο πραγματικός κίνδυνος μιας κρίσης, μιας σοβαρής κρίσης, προς το παρόν αποφεύχθηκε», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Λέω ''προς το παρόν'' επειδή οι Ευρωπαίοι έχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνουν. Εξακολουθούν να μην έχουν αναγείρει αυτό το τείχος προστασίας που πολλοί τους ζητούν».

Η Λαγκάρντ εξέφρασε ωστόσο την πεποίθησή της ότι η Ευρώπη θα συμφωνήσει στο μέγεθος της ασπίδας της κατά της κρίσης του χρέους, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για να ενισχύσει ο υπόλοιπος κόσμος τους πόρους του ΔΝΤ.

«Δεν είμαι απαισιόδοξη», δήλωσε, «μύρισε άνοιξη».

Κάλεσε επίσης για ακόμη μία φορά τους Ευρωπαίους να δώσουν ένα σημαντικό μέγεθος σ' αυτό το «τείχος προστασίας» που αποκαλείται Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, μια μόνιμη κοινή δομή προορισμένη να χρηματοδοτεί τα κράτη που αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν στις αγορές του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα