Λεπτό προς λεπτό η ομιλία Βενιζέλου

Δείτε ζωντανά στο newsbomb.gr την ομιλία του υπουργού Οικονομικών.

- Το ΠΑΣΟΚ ειναι ενωμένο και δυνατό και θα μείνει έτσι, όπως αξίζει στην ιστορία μας και στο μέλλον. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική, γιατί βγάλαμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού, ελαφρύναμε τις επόμενες γενιές από ένα βάρος 50 ποσοστιαίων μονάδων. αποκαταστήσαμε, με τη βοήθεια εταίρων και πιστωτών, αλλά λόγω των θυσιών, μια μεγάλη ιστορική αδικία σε βάρος

των επόμενων γενιών.

Χθες συνετελέστηκε η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην παγκόσμια οικονομική και δημοσιονομική ιστορία. Άλλαξαν τα οικονομικά και
δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδος. Χθες η Ελλάδα απέφυγε οριστικά τη χρεοκοπία. αλλά αυτή η περιγραφή είναι κολοβή. Γιατί αυτό που έγινε χθες είναι η αλλαγή της εικόνας της χώρας.

Όλος ο πλανήτης μιλά θετικά για την εικόνα της Ελλάδος. Οι ταπεινώσεις που έχουμε υποστεί, η βλάβη που έχει επέλθει στη διεθνή επωνυμία της χώρας, η εικόνα αρχίζει σιγά-σιγά να αντιστρέφεται.

- Οι Έλληνες πόνεσαν, πονούν ακόμη, αλλά στέκονται όρθιοι. Χθες συνέβησαν δύο πράγματα, ένα οικονομικό γεγονός που γράφεται στην ιστορία κι ένα επικοινωνιακό γεγονός, που μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, αλλά κυρίως χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα