Μ. Κλίντον: Μέσω ανάπτυξης η Ευρώπη θα βγει από την κρίση

12:14 3/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα βγει από την κρίση ακολουθώντας το δρόμο της ανάπτυξης εξέφρασε ο Μπιλ Κλίντον.


Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη Διεθνή οικονομική διάσκεψη στο Ινστιτούτο Μίλκεν στο Μπέβερλι Χιλς, τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση υιοθετώντας απλά μέτρα λιτότητας.

«Στην Ευρώπη, το κλειδί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι το να βλέπεις την κατάσταση μακροπρόθεσμα: προώθηση της ανάπτυξης αντί για το σημερινό σχέδιο περιορισμού τους χρέους, μέσω

της περικοπής των εξόδων και της αύξησης των φόρων», επισήμανε ο κ. Κλίντον.

Ο Αμερικανός πολιτικός συνέκρινε την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη με την οικονομική κρίση στην Ιαπωνία πριν από μια δεκαετία.

«Η ευρωπαϊκή κρίση έφερε στην επιφάνεια δύο προβλήματα: ένα είναι το οργανωτικό, το οποίο επέτρεψε την ένταξη στην ευρωζώνη των πιο ευάλωτων χωρών, χωρίς να έχει χαραχθεί στρατηγική εξόδου τους...και το πρόβλημα της επιβολής μέτρων λιτότητας με κάθε κόστος, αγνοώντας τις αποδείξεις ότι τα μέτρα αυτά δεν αποδίδουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μπιλ Κλίντον εξέφρασε την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα των ανεξέλεγκτων ελλειμμάτων, παρά μόνο μέσω της ανάπτυξης.

«Δεν είναι δυνατόν να μειωθεί το δημόσιο χρεός, χωρίς να υπάρξουν οι απαραίτητοι δημοσιονομικοί περιορισμοί και μια επαρκής ανάπτυξη», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα