Μακάμπι ετοιμάσου, Πόλη στρώσε τα χαλιά σου!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε και έφυγε με 68-63 το «διπλό» από το Καζάν, κερδίζοντας με την Ούνιξ, και ετοιμάζεται πλέον για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προκρίθηκαν ως πρώτοι στα πλέι οφ, κατά συνέπεια θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους Ισραηλινούς, οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του όγδοου ομίλου. Είναι η πρώτη φορά για τους «πράσινους» που μετά την κατάκτηση του τίτλου καταφέρνουν να

προκριθούν στην 8άδα.

Με το δίδυμο των Μακάρτι και Ουίλκινσον να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, η Ούνιξ προηγήθηκε με 12-10 στο 5ο λεπτό, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα του Λόγκαν, ο οποίος πρόλαβε να σημειώσει με το... καλημέρα πέντε πόντους. Η πρώτη περίοδος εξελίχθηκε εξαιρετικά αμφίρροπα, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με 22-21 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου κυρίως χάρη στις ενέργειες των Δημήτρη Διαμαντίδη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που χτύπησαν την άμυνα της Ούνιξ από την περιφέρεια.

Το ξεκίνημα των πρωταθλητών Ευρώπης στη δεύτερη περίοδο ήταν εντυπωσιακό, αφού με τους Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους να εκτελούν έτρεξαν σερί 5-0 και προηγήθηκαν με 27-21. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και με καλάθι του Βουγιούκα ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (21-29), αν και το δυσάρεστο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε να κάνει με τον τραυματισμό του διεθνούς σέντερ, που αποσύρθηκε άμεσα στον πάγκο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πάντως, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, με τους γηπεδούχους να αναζητούν λύσεις στο σκοράρισμα από τους Μακάρτι, Ντόμερκαντ και Ουίλκινσον.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα