Μακελειό- Έστησαν ενέδρα θανάτου σε 28 στρατιώτες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, την ώρα που η Κίνα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για εκτόνωση της κρίσης και η συριακή αντιπολίτευση εγκαλεί τις ξένες δυνάμεις ότι δεν την βοηθούν αρκετά στον αγώνα της κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τουλάχιστον 28 στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ανταρτών εναντίον τριών θέσεων ελέγχου του στρατού, κοντά στην πόλη Σάρακεμπ, στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέντε αντάρτες έχασαν τη ζωή τους επίσης στις επιθέσεις αυτές εναντίον των θέσεων του

στρατού, στο δρόμο ανάμεσα στη Δαμασκό και το Χαλέπι.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι πρότεινε μια νέα πρωτοβουλία για να αποτρέψει την κλιμάκωση της βίας στη Συρία, η οποία προβλέπει μια σταδιακή και κατά περιοχές εκεχειρία και την εγκαθίδρυση μιας μεταβατικής κυβέρνησης.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο προτάθηκε τέθηκε υπόψη του διεθνούς μεσολαβητή, Λαχντάρ Μπραχίμι, "αποτελεί προσπάθεια της Κίνας να πιέσει για μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση", δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, κύριου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, απέδωσε την άνοδο των ακραίων ισλαμιστών της Συρίας στην απουσία υποστήριξης της διεθνούς κοινότητας στις δυνάμεις που μάχονται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα