Με «μόνιμες» κυρώσεις απειλεί τη Γαλλία ο Νταβούτογλου

Να απορρίψουν το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, κάλεσε σήμερα η Τουρκία τους Γάλλους γερουσιαστές.

Μάλιστα, απείλησε τη Γαλλία ότι θα της επιβάλλει "μόνιμες" κυρώσεις, αν το Παρίσι δεν αλλάξει στάση.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανακοινώσουμε νέες κυρώσεις», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France

24.

«Όμως μην πιστέψετε ότι η Τουρκία θα παραμείνει σιωπηλή. Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις και αυτή τη φορά θα είναι μόνιμες, μέχρις ότου η Γαλλία αλλάξει τη στάση της», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο "αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα".

«Έχει έρθει ο καιρός για τους γάλλους διανοούμενους, για τους γάλλους γερουσιαστές να υπερασπιστούν τις κοινές μας αξίες, την ελευθερία της έκφρασης. Αυτές είναι ευρωπαϊκές αξίες, γαλλικές αξίες», υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι γερουσιαστές αναμένεται να αποφανθούν τη Δευτέρα επί της πρότασης νόμου, η οποία εγκρίθηκε ήδη από την Εθνοσυνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου, που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, την οποία η Τουρκία αρνείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα