Με συμμετοχή Μανιτάκη το ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας

15:54 9/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Θα δώσει τελικά το «παρών» στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.

Μπορεί η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του κ. Μανιτάκη να έχει ενταθεί - ακόμα και σε επίπεδο υπουργών – ωστόσο η τρόικα ζήτησε την παρουσία στη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού

για το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 16:00.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι πιστωτές σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά και ζητούν μετ’ επιτάσεως τη μείωση του δημόσιου τομέα και κυρίως την απόλυση επίορκων και εν γένει ακατάλληλων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι αδιακιολογήτως απόντες και όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά.

Πάντως η τρόικα βλέπει θετικά το αίτημα της κυβέρνησης για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, που θα καλύψουν πλήρως τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση των επίορκων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δυνατότητα προσλήψεων με αναλογία 1:1 δεν αποκλείεται, τελικά, να μην αφορά μόνον «επιόρκους» αλλά και υπαλλήλους που δεν θα αξιολογηθούν ως ικανοί και θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός όσων αποχωρήσουν δεν αποκλείεται να υπερβαίνει τις 4.000 υποθέσεις επιόρκων, που βρίσκονται υπό εξέταση, και να αγγίξει, μέσω της αξιολόγησης, σημαντικό αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα