Μέρκελ: Σε καλό δρόμο η ελληνική κυβέρνηση

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η οποία, σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της «Braunschweiger Zeitung», αναγνωρίζει ότι αυτή την εποχή «από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά».

Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται, η γερμανίδα καγκελάριος λέει ότι συνεργάζεται καλά με την ελληνική κυβέρνηση, «η οποία θέλει να κάνει

αλλαγές».

Εκφράζει, παράλληλα, την κατανόησή της για τη συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται στην Ελλάδα κατά της πολιτικής λιτότητας. Αναφερόμενη στην απεικόνισή της ως Ναζί, αναγνωρίζει το «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης» και προσθέτει: «Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να λέει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά».

Η κ. Μέρκελ υποστηρίζει επίσης ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα