Μόντι: «Πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά» στην Ιταλία

Τις δηλώσεις του Μάριο Μόντι, του πιθανού διαδόχου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, προβάλλουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Μόντι τόνισε χθες από το Βερολίνο ότι «πρέπει να δώσουμε νέα ώθηση στην ανάπτυξη, βάζοντας στην άκρη τα εμπόδια. Δεν υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει», αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες.

Σύμφωνα

με όσα αναφέρουν οι Financial Times, ο πρώην επίτροπος της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε, επίσης, ότι «στην Ιταλία πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά, αφαιρώντας σταθερά προνόμια από συγκεκριμένες κατηγορίες».

Κατά την άποψη του πιθανού εντολοδόχου πρωθυπουργού «αν η χώρα του δεν είχε προσχωρήσει στο ευρώ, θα είχε ήδη μια ιστορία δώδεκα ετών υψηλού πληθωρισμού, λιγότερη δημοσιονομική πειθαρχία και πιο περιορισμένο σεβασμό στις επόμενες γενιές».

Αναφερόμενος τέλος στη Γερμανία, ο Μάριο Μόντι τόνισε: «Θα ήθελα να δω μια Γερμανία ακόμη καλύτερη από την σημερινή, με μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία, πιο μακροχρόνια συνοχή, η οποία σκέπτεται πιο μακροπρόθεσμα και επιδεικνύει περισσότερη υπομονή».

Keywords
Τυχαία Θέματα