Μόντι: Θα ήμασταν χειρότερα αν είχαμε το τέλος της Ελλάδας

11:03 1/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Συγκρίσεις με την Ελλάδα έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, θέλοντας να πείσει τους Ιταλούς για την αναγκαιότητα της επιβολής φόρων και τις αυξήσεις των λογαριασμών υγραερίου και ηλεκτρικού.

Από το Πεκίνο, όπου και βρίσκεται, ο Μόντι έστειλε μήνυμα στους συμπατριώτες του ότι μπορεί να είναι λιγότερο εμφανές στα βλέμματά τους, αλλά θα ήταν πολύ σοβαρότερο για τη μοίρα των οικογενειών τους αν η Ιταλία

είχε το τέλος της Ελλάδος.

Μάλιστα, ο Μόντι τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, διότι οι αυξήσεις ελήφθησαν από τη δική του κυβέρνηση.

«Η χώρα χρειάζεται φορολογική σταθεροποίηση και ανάπτυξη», επισήμανε ο Μόντι, εκτιμώντας ότι η φορολογική σταθερότητα μπορεί μεν να αποδυναμώσει την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα, ωστόσο μπορεί να αλλάξει τις προσδοκίες και να θέσει τις βάσεις για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα του δεν είναι η εστία της κρίσης, αν και παραδέχθηκε ότι οι αυξήσεις που επιβάλλει η κυβέρνησή του μπορούν να χαρακτηριστούν άγριες.

Keywords
Τυχαία Θέματα