Νέα απεργία των γιατρών στις 20 Φεβρουαρίου

Χωρίς γιατρούς θα παραμείνουν και πάλι οι ασθενείς στις 20 Φεβρουαρίου, καθώς όλοι οι γιατροί αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Η απεργία έρχεται ως κραυγή αγωνίας των γιατρών για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού, με στόχο να αναζητηθούν βιώσιμες λύσεις για το σύστημα υγείας, πέρα από εμπόδια

και λογικές που οδηγούν τον πολίτη σε εγκατάλειψη της υγείας του, σε ανθρωπιστική κρίση και περιθωριοποίηση.

Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κατήγγειλε τη μνημονιακή πολιτική στον τομέα της υγείας που οδηγεί σε αποτελμάτωση τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας και αποδυναμώνει την περίθαλψη των ασφαλισμένων. Ζήτησε ανακατανομή των πόρων υπέρ των δομών υγείας, δημοσίων και ασφαλιστικών, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις επιταγές των δανειστών και της τρόικας. Κατήγγειλε ακόμη ότι οι επιλογές στην περίθαλψη επιφέρουν ανθρωπιστική κρίση.

Απευθύνοντας έκκληση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε άμεση αλλαγή της πολιτικής της υγείας, για να αλλάξει το απαράδεκτο σκηνικό που δημιουργείται σε όλα τα επίπεδα της περίθαλψης πριν η απειλούμενη κατάρρευση του συστήματος γίνει μη αναστρέψιμη.

Οι γιατροί διεκδικούν άμεση εξόφληση των οφειλών των προηγουμένων ετών, χορήγηση των φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή (εκτός των μη συνταγογραφουμένων), να σταματήσει η ιατρική διαφήμιση και να εφαρμοστεί η νομοθεσία, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και οι συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία να γίνουν με βάση επιστημονικά και λειτουργικά κριτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα