Νέα μήνυση βαραίνει τον Λαυρεντιάδη

Νέα μήνυση βαραίνει τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αφού μετά τη νέα Proton Bank και η υπό εκκαθάριση Proton Bank (παλαιά τράπεζα) κατηγορεί τον επιχειρηματία για μεθοδεύσεις που είχαν στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό του μέσω «επισφαλών δανειοδοτήσεων».

Στη μήνυση περιγράφοντα τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στις πράξεις αυτές καθώς και της συγκρότησης και ένταξης

σε εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, η υπό εκκαθάριση Proton Bank κατηγορεί τον κ. Λαυρεντιάδη, έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της περιόδου 2010-2011 καθώς και έξι πρόσωπα που είτε ως εκπρόσωποι είτε ως μέτοχοι εταιριών εμπλέκονται σε δανειοδοτήσεις ότι προκάλεσαν ζημιά ύψους 321 εκατομμυρίων ευρώ.

«Τα μηνυόμενα μέλη της διοίκησης της Proton Bank γνώριζαν ότι με τις ενέργειές τους θα ζημίωναν την τράπεζα αφού τα δάνεια που ενέκριναν στις εταιρείες του ομίλου Λαυρεντιάδη δεν θα μπορούσαν να αποπληρωθούν. Όχι μόνο δεν τήρησαν ούτε καν τους στοιχειώδεις κανόνες τραπεζικής επιμέλειας, αλλά παραβίαζαν ευθέως και συστηματικά υποχρεώσεις τους προς την νομοθεσία», αναφέρεται στη μήνυση.

Υπενθυμίζεται ότι, η νέα τράπεζα εκτός από μήνυση έχει καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ έχει δηλώσει και παράταση πολιτικής αγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα