Νέα μονάδα εντατικής στον Ευαγγελισμό τον Μάρτιο

Τη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, δυναμικότητας 12 κλινών, εγκαινίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η νέα μονάδα εντατικής του Ευαγγελισμού αναμένεται να είναι έτοιμη τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς τα έργα θα ξεκινήσουν με το νέο έτος, όπως δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μ. Θεοδώρου.

Χορηγοί της Μονάδας

αυτής –κόστους 3 εκ. ευρώ- είναι η κ. Φωτεινή Λιβανού και ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, φίλοι του Ιδρύματος «Θώραξ», που πρωτοστάτησε σ΄ αυτήν την πρωτοβουλία.

Η χορηγία αυτή αποτελεί την απαρχή μια μεγαλύτερης χορηγίας, ύψους 30 εκ. ευρώ –και αυτή πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Θώραξ»- από την Εθνική Τράπεζα, για τη δημιουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, νέας πτέρυγας χειρουργείων, μονάδων Ανάνηψης και Κεντρικής Αποστείρωσης, βιβλιοθήκης και φαρμακείου.

Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, μετέφερε τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που εγκαινιάζεται σήμερα, αποτελεί μια μαρτυρία, ότι παρ΄ όλη την κρίση, παρ΄ όλες τις δοκιμασίες, η συστηματική δουλειά δεν έχει σταματήσει, δεν έχει ανακοπεί στο χώρο της Υγείας. Οι μεταρρυθμίσεις ξεπερνούν τα εμπόδια και κερδίζουν έδαφος. Στόχος μας είναι η Δημόσια Υγεία να πάψει να θεωρείται ο «μεγάλος ασθενής» και να γίνει ο πρωταθλητής αυτών των αλλαγών».

Ο διοικητής του Ιδρύματος «Θώραξ», Χαράλαμπος Ρούσσος, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε κείμενο της Κική Δημουλά, σχετικά την έννοια της ευεργεσίας και αργότερα ο διοικητής του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», κ. Μιχαήλ Θεοδώρου, προσέφερε τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς της μονάδας.

Το Ίδρυμα «Θωραξ» ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και το δικηγόρο Παρασκευά Ηλία, με στόχο την ανάπτυξη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που την εποχή εκείνη ήταν σε νηπιακή κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα