Νέα θύματα στον «πόλεμο των ναρκωτικών» στο Μεξικό

Μαίνεται ο πόλεμος των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό.

Δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί χθες στην πόλη Τεκπάν δε Γαλεάνα, κοντά στο τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο.

Η αστυνομία ανακάλυψε πέντε σορούς σε αυτοκινητόδρομο, δύο εξ αυτών αποκεφαλισμένες.

Κοντά στο Ατόγιακ δε Άλβαρες, ένοπλοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και σφάγιασαν πέντε ανθρώπους, ενώ έξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην πόλη Κάμπο Μοράνο.

Μονάδες του μεξικανικού στρατού σκότωσαν τουλάχιστον 10 ανθρώπους σε ανταλλαγή πυρών στην πόλη Πατσκουάρο, ενώ στην πόλη Νοκουπετάρο στρατιώτες σκότωσαν τέσσερις

φερόμενους ως κακοποιούς.

Άλλη μια ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε κοντά στην πόλη Λα Πιεδάδ, με αποτέλεσμα ένας φερόμενος ως κακοποιός να τραυματιστεί.

Στη Σιναλόα, στο βόρειο Μεξικό, επτά φερόμενοι ως λαθρέμποροι ναρκωτικών σκοτώθηκαν σε μάχη με δυνάμεις του στρατού, ενώ 12 τραυματίστηκαν.

Τα θύματα του λεγόμενου πολέμου των ναρκωτικών στο Μεξικό, έχουν φτάσει τις 50.000 άνθρωποι στα τελευταία πένετε χρόνια.

Ο υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2012, Σαντιάγο Κριλ, είπε ότι θα αποσύρει το στρατό από την εκστρατεία για την πάταξη των καρτέλ εάν εκλεγεί.

Ο Κριλ, πρώην υπουργός Εσωτερικών, που διεκδικεί το χρίσμα του συντηρητικού Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN), είπε ότι η στρατηγική του προέδρου Φελίπε Καλδερόν επιτέλεσε όσα ήταν δυνατόν προσθέτοντας ότι θα αλλάξει "τα πάντα" εάν εκλεγεί.

"Η άμεση, μετωπική, επεκτατική στρατηγική θα πρέπει να τερματιστεί έπειτα από αυτή την κυβέρνηση. Βάσει των υπολογισμών μου θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος 24 μηνών", είπε ο 56χρονος Κριλ.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην επίθεση στις ροές κεφαλαίων των καρτέλ, την πάταξη του ξεπλύματος χρήματος και την κάθαρση στις φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα