Νέες απειλές του Ομπάμα στον Ασάντ

Μια ακόμα επίθεση προς την Συρία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα...

Ο Ομπάμα σε δηλώσεις του τόνισε πως θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να σταματήσει το αιματοκύλισμα: «Πρέπει να πω ότι όλοι όσοι έχουμε δει τις τραγικές εικόνες από τη Συρία, και πρόσφατα από τη Χομς, αναγνωρίζουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο η διεθνής κοινότητα να ενωθεί και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο Άσαντ. Θα εξακολουθήσουμε να ασκούμε σημαντική πίεση στο καθεστώς του Άσαντ και να αναζητάμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να εμποδίσουμε τις δολοφονίες

αθώων στη Συρία. Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές σε τέτοια γεγονότα».

Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ήταν σώφρον σε αυτή τη φάση να εξοπλιστεί η συριακή αντιπολιτευση, παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις.

«Η περαιτέρω στρατικοποίηση της Συρίας σε αυτή τη φάση δεν είναι η σωστή πολιτική για τώρα», δήλωσε ο Τζος Έρνεστ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ και Νιουτ Γκίνγκριτς είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στην παροχή εξοπλισμού στους σύρους αντικαθεστωτικούς.

Εξάλλου σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκρέιαμ καθώς και ο ανεξάρτητος συνάδελφός τους Τζο Λίμπερμαν υποστήριξαν σε ανακοίνωσή τους ότι απαιτούνται κατεπειγόντως "απτές ενέργειες" ώστε να διασφαλιστεί ότι οι Σύροι "θα έχουν τα μέσα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους εναντίον των επιτιθέμενων".

Η βοήθεια αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει "πρόσβαση σε όπλα, πληροφορίες, τηλεπικοινωνιακό υλικό, χρηματοδότηση, ιατρικό υλικό", διευκρινίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα