Νέες υποθέσεις αστυνομικής βίας σε Ρωσία και Σιβηρία

Νέες υποθέσεις αστυνομικής βίας αποκαλύφθηκαν σήμερα στο Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία και στην Κοστρόμα, στη βόρεια Ρωσία.



Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως πολλαπλασιάζονται οι κατηγορίες εναντίον της ρωσικής αστυνομίας έπειτα από το θάνατο ενός άνδρα που βρισκόταν υπό προσωρινή κράτηση μετά τον βιασμό του από αστυνομικούς στην πόλη Καζάν του Ταταρστάν.

Τρεις αστυνομικοί φαίνεται ότι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους στο Ιρκούτσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, επειδή

χτύπησαν κάποιους ανθρώπους τους οποίους είχαν συλλάβει επειδή ενεπλάκησαν σε καυγά.

Στην επαρχία Κοστρόμα (300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας) ξεκίνησε έρευνα σε βάρος δύο αστυνομικών που φέρονται να χτύπησαν έναν κάτοικο της περιοχής για να τον κάνουν να παραδεχθεί ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα, όπως ανακοίνωσε η τοπική Επιτροπή Έρευνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Σήμερα απεπέμφθη ο επικεφαλής της τοπικής Επιτροπής Έρευνας Ίκορ Γκαταούλιν διότι προσπάθησε να αποκρύψει τα γεγονότα αυτά, ενώ εναντίον του ξεκίνησε έρευνα για αμέλεια.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι έδωσε άδεια για παράνομες αποφάσεις, ενώ αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα μετά τις καταγγελίες που αφορούσαν παράνομες πράξεις από αστυνομικούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας, όργανο ανεξάρτητο από την αστυνομία και την εισαγγελία.

Συγκέντρωση μπροστά από τα τοπικά γραφεία της Επιτροπής Έρευνας στο Καζάν πραγματοποίησαν περίπου σαράντα άνθρωποι, κυρίως συγγενείς των ανθρώπων που έχουν κάνει τις καταγγελίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα