Νεφώσεις με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

08:03 5/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η ηλιοφάνεια και η άνοδος της θερμοκρασίας που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, δίνουν τη θέση τους στις βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Αναλυτικά:

Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρη καταιγίδα αναμένονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά

μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών προβλέπονται και στη συμπρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι και από τα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα