Νεκροί και μάχες με ρουκέτες στη Λωρίδα της Γάζας

Πόλεμος χωρίς τέλος.

Τουλάχιστον 5 άτομα σκοτώθηκαν χθες στη Γάζα από πυρά Ισραηλινών, δεύτερη ημέρα διασυνοριακής βίας, μετά την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές στο έδαφος του Ισραήλ.

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους ήδη από την Παρασκευή, ανέφεραν Παλαιστίνιοι νοσοκόμοι. Χθες, ένας ένοπλος σκοτώθηκε μέσα σε ένα όχημα κοντά στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, Ισραηλινά μαχητικά σκότωσαν δύο ένοπλους σε μια μοτοσικλέτα και άλλους

δύο σε μια επιδρομή πριν από την αυγή, είπαν αξιωματούχοι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ήχος των εκρήξεων και των ρουκετών αντηχούσε στις ακτές της Γάζας και στο νότιο Ισραήλ νωρίς το πρωί. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές θα συνεχιστούν.

«Αυτός ο γύρος [επιδρομών] στη Λωρίδα πολύ απέχει ακόμα από το να έχει τελειώσει», είπε ο Μπαράκ στους δημοσιογράφους σε επίσκεψή του στο νότιο Ισραήλ, όπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι σε ετοιμότητα να πάνε στα καταφύγια λόγω του κινδύνου βομβαρδισμών.

Έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα. Ένας εξ αυτών, ένας Ταϊλανδός εργάτης, φέρεται ότι βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα