Νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

08:00 1/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένονται από το απόγευμα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται υπό το μηδέν σε όλη τη χώρα, σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Κλειστά παραμένουν αρκετά σχολεία ενώ μάχη με τα χιόνια δίνουν εκχιονιστικά μηχανήματα στην Αττική, προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια όπου όμως τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί

4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νόμου θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το βράδυ στη Θεσσαλία και τη νύχτα στα υπόλοιπα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νότια πιθανώς να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά στην Πιερία και τη Χαλκιδική αυξημένες όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Σταδιακά και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός και η ελάχιστη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πέσει στους -14.

Στα Νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι σταδιακά σε 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται στα βόρει

Keywords
Τυχαία Θέματα