Νέοι θάνατοι στα Βαλκάνια από το ψύχος

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία το Σάββατο σε Σερβία και Κόσοβο, ανεβάζοντας σε 47 τον αριθμό των νεκρών από το ψύχος στα Βαλκάνια.

Μια χιονοστιβάδα στο νότιο Κόσοβο καταπλάκωσε έντεκα ανθρώπους, οι επτά από τους οποίους βρέθηκαν νεκροί. Ένα κορίτσι πέντε ετών εντοπίστηκε ζωντανό από τα συνεργεία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους τρεις αγνοούμενους που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα χιόνια.

Στη Σερβία τρεις άνθρωποι πέθαναν από το ψύχος. Το Σάββατο συνεχίστηκαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, με την κυβέρνηση να

ανακοινώνει μία σειρά μέτρων για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνολικά 47 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα Βαλκάνια: 19 στη Σερβία, 11 στη Βοσνία, 7 στο Κόσοβο, 4 στο Μαυροβούνιο, 3 στην Κροατία, 2 στην ΠΓΔΜ και ένας στην Αλβανία, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Περίπου 110.000 άνθρωποι παρέμεναν χθες αποκλεισμένοι από το χιόνι σε απομακρυσμένα χωριά της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, ενώ χιλιάδες άλλοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στη Βοσνία, την Κροατία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα