Ο Mark Zuckerberg μπαίνει στην πολιτική

Ο Mr. Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ετοιμάζεται για το νέο του εγχείρημα, το οποίο θα είναι στο χώρο της πολιτικής.


Ο 28χρονος ιδρυτής του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης ενός πολιτικού σχηματισμού, μαζί με άλλους «γκουρού» της τεχνολογίας. Σκοπός της πολιτικής κίνησης θα είναι η προώθηση νομοθετικών μεταρρυθμίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, για ποικίλα θέματα, από το μεταναστευτικό μέχρι την παιδεία.

Στενός συνεργάτης του στο εγχείρημα είναι ο πρώην συγκάτοικός του στην πανεπιστημιακή

εστία του Χάρβαρντ Τζο Γκριν. Ο πολιτικός σχηματισμός θα καταχωρηθεί ως οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σε θέσεις-κλειδιά θα απασχοληθούν πολιτικοί σύμβουλοι από το στρατόπεδο τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών.

Πρώτος στόχος της ομάδας πίεσης θα είναι η συγκέντρωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ θα συνεισφέρει με αρκετά εκατομμύρια στην προσπάθεια, όπως και ο Ρέιντ Χόφμαν, ιδρυτής του LinkedIn.

Οι γκουρού της τεχνολογίας αρχικά θα επικεντρωθούν σε μια συνολική μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού νόμου των ΗΠΑ, ώστε ο δρόμος προς την αμερικανική υπηκοότητα να γίνει πιο εύκολος για τους μετανάστες. Θα ακολουθήσουν προτάσεις για την παιδεία και χρηματοδοτήσεις επιστημονικών ερευνών.

Το όνομα της πολιτικής κίνησης δεν έχει οριστεί ακόμη, ωστόσο η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Keywords
Τυχαία Θέματα