Ο δορυφόρος της Βόρειας Κορέας δεν φαίνεται να λειτουργεί

Κανένα σήμα δεν εκπέμπει ο δορυφόρος που έθεσε σε τροχιά η Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αμερικανό αστροφυσικό, που υποστηρίζει ότι προφανώς δεν λειτουργεί.

Ο Τζόναθαν Μακντάουελ από το Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν επιβεβαίωσε πως ο δορυφόρος βρίσκεται σε τροχιά, αλλά δεν μεταδίδει κανένα σήμα.

«Απ' όσο ξέρουμε ο δορυφόρος δεν λειτουργεί», δήλωσε ο Μακντάουελ, διευκρινίζοντας πως δεν γνωρίζει αν το μηχάνημα λειτουργούσε μετά την εκτόξευση.

Ωστόσο, προσέθεσε πως ίσως οι μεταδόσεις

του δορυφόρου γίνονται σε τόσο χαμηλό επίπεδο που δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν.

Η Πιονγκγιάνγκ μετά την εκτόξευση του πυραύλου που τον έθεσε σε τροχιά, είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται για δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος μεταδίδει και πατριωτικά τραγούδια.

Ένα άλλο θέμα που προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με τον αμερικανό επιστήμονα, είναι το ότι το φως που στέλνει ο δορυφόρος αυξομειώνεται και αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος το κτυπά από διαφορετικές γωνίες. Αυτό δείχνει ότι ο δορυφόρος δεν είναι στραμμένος προς τη Γη όπως θα έπρεπε.

Ακόμα και αν δεν λειτουργεί, πάντως ο δορυφόρος βρίσκεται κανονικά σε τροχιά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.n2yo.com η θέση του είναι 550 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, όπως ισχυρίζεται η Βόρεια Κορέα.

«Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουμε, αλλά ένα αντικείμενο τέτοιας πυκνότητας, σε τόσο μεγάλο ύψος μπορεί να μείνει εκεί για αρκετά χρόνια», τόνισε ο Μακντάουελ.

Διαβάστε επίσης:

10ετής κάθειρξη στον χάκερ που «ξεγύμνωσε» τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Μια φωτογραφία στο Facebook έσωσε τη ζωή ενός βρέφους

Keywords
Τυχαία Θέματα