Ο Ερίκ Καντονά «υποψήφιος πρόεδρος»

Υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας ήταν για λίγες ώρες ο Ερίκ Καντονά, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, όμως για καλό σκοπό.

Ο ευφυή Γάλλος, εντός και εκτός των ποδοσφαιρικών γηπέδων, έκανε τους ψηφοφόρους της Γαλλίας να πιστέψουν ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Με επιστολή του, ζητούσε 500 υπογραφές δημάρχων

μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ώστε να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα.

«Η δέσμευσή μου με υποχρεώνει να μιλήσω, πιο ειλικρινά από ό,τι συνήθως, αλλά και με μια έντονη συναίσθηση της ευθύνης μου, σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον της» ανέφερε στην επιστολή ο πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επίσης, επέκρινε τις «περιορισμένες ευκαιρίες» που δίνονται στους νέους της Γαλλίας, όπως και τις «υπερβολικά πολυάριθμες, υπερβολικά βίαιες, υπερβολικά συστημικές» κοινωνικές αδικίες.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας ότι αυτό που επιθυμούσε ήταν να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Σκοπός του ήταν να ωθήσει τους πραγματικούς υποψήφιους να στηρίξουν το Fondation Abbe Pierre, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τους άστεγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα