Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει τις εκλογές στη Μιανμάρ

19:30 2/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο Λευκός Οίκος έδωσε σήμερα συγχαρητήρια στο κόμμα Εθνική Ένωση για την Δημοκρατία της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, για την επιτυχία του στις εκλογές της Μιανμάρ και στην ίδια για την εκλογή της στην εθνοσυνέλευση.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε την ψηφοφορία σημαντικό βήμα για την συνέχιση της διαδικασίας «δημοκρατικού μετασχηματισμού

της χώρας».

«Απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στο βιρμανικό λαό για την μεγάλη συμμετοχή του στην εκλογική του διαδικασία, καθώς και στην Αούνγκ Σαν Σούου Κίι και στην Εθνική Ένωση για την Δημοκρατία για την επιτυχία τους», ανέφερε σε ανακοίνωση της η αμερικανική προεδρία.

«Ελπίζουμε ότι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση της Μιανμάρ προτίθεται να συνεχίσει στο δρόμο του μεγαλύτερου ανοίγματος, της διαφάνειας και της μεταρρύθμισης», δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Να σημειωθεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να άρουν ορισμένες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι οι εκλογές θα ήταν ελεύθερες και δίκαιες.

Η Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία της Σούου Κίι εξασφάλισε τουλάχιστον 40 από τις 45 έδρες οι οποίες κρίθηκαν στις εκλογές της Κυριακής, ανακοίνωσε η επίσημη εκλογική επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα