Ο «ληστής με τις γλαδιόλες» επιστρέφει!

Πραγματοποίησε δύο από τις εντυπωσιακότερες ληστείες όλων των εποχών στη χώρα μας, απέδρασε με θεαματικό τρόπο από τις φυλακές, ενώ οι κοσμικές εμφανίσεις του και η ερωτική ζωή του αποτελούσαν πρώτο θέμα συζήτησης.


Ο λόγος για τον Θεόδωρο Βενάρδο, τον επονομαζόμενο «ληστή με τις γλαδιόλες» που έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά του στα ελληνικά ποινικά χρονικά. Ένας άλλος ληστής όμως φαίνεται να τον έχει ως πρότυπό του! Οι διωκτικές αρχές ολόκληρης της Πελοποννήσου βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από δύο αλλεπάλληλες ληστείες, οι οποίες σημειώθηκαν με τον ίδιο κινηματογραφικό

τρόπο. Ένας νεαρός άνδρας μπήκε σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών της Πάτρας κρατώντας στα χέρια του ένα μπουκέτο με λουλούδια. Τα άνθη όμως ήταν το καμουφλάζ, καθώς μέσα σε αυτά υπήρχε τοποθετημένο ένα όπλο.

Τη μία φορά για να πετύχει τον σκοπό του προσποιήθηκε τον υπάλληλο ανθοπωλείου, ενώ τη δεύτερη τον απλό πελάτη ο οποίος, αφού περίμενε μέσα στην τράπεζα, στη συνέχεια φανέρωσε το όπλο του στον ταμία, από τον οποίο ζήτησε χρήματα. Από τις δύο επιχειρήσεις του ο ληστής κατάφερε να αποσπάσει ποσό της τάξεως των 40.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης του νεαρού κακοποιού γύρισε τη μνήμη των αστυνομικών αρχών στο 1974, όταν ο Θεόδωρος Βενάρδος εφάρμοσε για πρώτη φορά το «κόλπο γκρόσο» με τα λουλούδια…

Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται!

Πηγή: Prionokordela.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα