Ο Πάπας Φραγκίσκος «ανησυχεί» για τη Βενεζουέλα

«Με προσοχή» παρακολουθεί τα γεγονότα στη Βενεζουέλα ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α΄, μετά τις προεδρικές εκλογές και την κρίση που έχει δημιουργηθεί από την αμφισβήτηση της αντιπολίτευσης στην εκλογή του Νικολάς Μαδούρο.


Μετά την προσευχή της Regina Caeli στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας δήλωσε: «Παρακολουθώ τα γεγονότα στη Βενεζουέλα, με προσοχή, με μεγάλη ανησυχία, με προσευχές και με την ελπίδα

ότι θα αναζητηθούν και θα βρεθούν τα ειρηνικά μέσα για να ξεπεραστεί αυτή η στιγμή της σοβαρής δυσκολίας που αντιμετωπίζει η χώρα».

«Καλώ τον αγαπητό λαό της Βενεζουέλας, και ιδιαίτερα τους υπευθύνους για τους θεσμούς και τη χάραξη πολιτικής να απορρίψουν σθεναρά τη βία και να καθιερώσουν ένα διάλογο που θα βασίζεται στην αλήθεια, την αμοιβαία αναγνώριση στην αναζήτηση του κοινού καλού και την αγάπη για το έθνος», τόνισε ο ποντίφικας.

Ο Αργεντινός Πάπας, που έχει κατηγορηθεί στην πατρίδα του για «ένοχη σιωπή» κατά τη διάρκεια της χούντας του Βιντέλα, κάλεσε επιπλέον του πιστούς να «προσευχηθούν και να εργαστούν για τη συμφιλίωση και την ειρήνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα