Ομπάμα: Δεν πρέπει να είμαστε κολλημένοι στη λιτότητα

23:37 8/8/2013 - Πηγή: NewsBomb

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

O πρόεδρος Ομπάμα έστειλε ξακάθαρο μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι "Δεν πρέπει να είμαστε κολλημένοι στην λιτότητα", ενώ συμπλήρωσε ότι "Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι οι χώρες που έχουν εργασία και παραγωγικότητα γνωρίζουν ανάπτυξη και μόνο έτσι μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος".

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού

με τον πρόεδρο των ΗΠΑ έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSC) Σούζαν Ράις, η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολαϊν Ατκινσον (ως πρώην επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων του ΔΝΤ συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό Μνημόνιο) και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ (ειδική βοηθός του προέδρου και ανώτερη διευθύντρια για την Ευρώπη στο Λευκό Οίκο) και Μάικλ Σέσαμς (διευθυντής του Γραφείου Ε.Ε. και νότιας Ευρώπης του NSC).

Του κρίσιμου ραντεβού προηγήθηκε συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε επίσης:

«Ο Ομπάμα μέσω Σαμαρά θα στείλει μήνυμα στη Μέρκελ»

«Ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί την Ελλάδα ως προπύργιο σταθερότητας»

ΗΠΑ: Η επίσκεψη Σαμαρά υπογραμμίζει την ισχύ των διμερών σχέσεων

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση ΣαμαράΟμπάμα με φόντο οικονομία και ενέργεια

Keywords
Τυχαία Θέματα