Οι αποφάσεις του Eurogroup στα πρωτοσέλιδα

Η συνεδρίαση του Eurogroup, οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία, οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και οι αποκρατικοποιήσεις είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Μπλακ-άουτ» απειλεί ο Τσίπρας! Με «alter ego» τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με «μπλακ-άουτ» μέσα στο καλοκαίρι προειδοποιούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ σε περίπτωση

που προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, ενώ μηχανές για κινητοποιήσεις ζεσταίνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, ο οποίος βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας για την αναζήτηση επενδυτή".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πόλεμο στις συντεχνίες κήρυξε ο Σαμαράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν ήταν τυχαίο ούτε τόσο αυθόρμητη όσο πίστευαν ίσως μερικοί η προχθεσινή έκρηξη του Πρωθυπουργού στην Βουλή κατά την δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Κυρίως δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του στην συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων της ΔΕΗ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γλιτώνουν οι ένστολοι τις μειώσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ένστολοι φαίνεται ότι μπορεί να γλιτώσουν τις νέες περικοπές κατά 12% των ειδικών μισθολογίων στις οποίες επιμένει η τρόικα, και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου. Την πρόθεση της κυβέρνησης να διασώσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση τους ενστόλους αποκάλυψε χθες ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι «δεν αντέχουν άλλες θυσίες»".

ΕΘΝΟΣ: "Στην πρίζα για τη δόση του Αυγούστου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην... πρίζα κρατούν την Ελλάδα οι κοινοτικοί εταίροι για την εκταμίευση της δόσης του Αυγούστου, καθώς η έκθεση των επικεφαλής της τρόικας ήταν γεμάτη «κόκκινες κάρτες» για καθυστερήσεις και αποκλίσεις στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Προ της Ελεύσεως του Αντίχριστου ο Κόσμος θα γίνει αγνώριστος»!".

Η εφημερίδα επισημαίνει "μια πάρα πολύ φοβερή και ακριβής προφητεία είναι αυτή του Όσιου Νείλου του Μυροβλήτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτο σήμα για επιμήκυνση από Βρυξέλλες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θετικοί οι Ευρωπαίοι εταίροι στο ελληνικό αίτημα υπό την προϋπόθεση ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα έχει παρουσιάσει αποτελέσματα στις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Η τρόικα δικαιώθηκε. Το γιγαντιαίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αφού λοιπόν πέρασαν 17 μήνες από τότε που η τρόικα έκανε την σχετική πρόταση, σήμερα δικαιώθηκε. Η τρικομματική Κυβέρνησις Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς απεφάσισε να την υιοθετήση. Οχι επειδή την επιβάλλει η τρόικα, αλλά διότι την επιτάσσει η λογική".

Η ΑΥΓΗ: "Ψήφος εμπιστοσύνης για ανεργία και ύφεση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε σύγκρουση με την κοινωνία η κυβέρνηση Σαμαρά, επιμένει στη μνημονιακή πολιτική, παρ' ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία θερίζουν τη χώρα, με αποτέλεσμα οι απασχολούμενοι να είναι κάτω από 4 εκατομμύρια και να αντιστοιχούν

Keywords
Τυχαία Θέματα