Οι διαπραγματεύσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στον Τύπο

11:03 6/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι διαπραγματεύσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από τους φαρμακοποιούς, η ρύθμιση για τη Siemens.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και φόρος... «ιδιοκατοίκησης»!".

Η εφημερίδα γράφει

ότι "«ρίχτερ» φόρων με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία, προκαλεί το ρήγμα από την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικρίνει τις αποφάσεις της Ελλάδας να επιβάλλει υψηλούς φόρους στο εισόδημα, τις συναλλαγές (ΦΠΑ) και τα επιχειρηματικά κέρδη και αναζητά... εξισορρόπηση εντός της Ευρωζώνης με νέα φοροεπιδρομή στα ακίνητα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καμια κυβερνητική συνεργασία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με κατηγορηματικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να κλείσει κάθε συζήτηση, την οποία αναθερμαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως τα στελέχη της ΝΔ εκτιμούν πως οι εκλογές μπορούν να αναδείξουν μια βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αντώνη έλεος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κρύος ιδρώτας έχει λούσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Βλέποντας πλέον το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του και τους «συντρόφους» του να τον εγκαταλείπουν καθώς βρίσκεται ένα βήμα από το Ειδικό Δικαστήριο, ο συναυτουργός της χρεοκοπίας αρχίζει και ζητά το... έλεος του Αντώνη Σαμαρά και να στάζει μέλι για τη Ν.Δ.".

ΕΘΝΟΣ: "Γολγοθάς των ασθενών στα φαρμακεία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δραματική θέση βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά έχουν αναστείλει τη χορήγηση με πίστωση των συνταγογραφημένων σκευασμάτων. Αιτία αποτελεί η αστρονομική οφειλή του βυθισμένου στα χρέη Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Θα ακολουθήσουν οι εργαστηριακοί γιατροί".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "300 εκατ. τόνους Χρυσού - Χαλκού χάρισε η Κυβέρνηση σε «δικούς της»!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Γιώργος Πάλμος αποκαλύπτει... νέα εθνική προδοσία: Τελειωμό δεν έχει το ξεπούλημα που κάνουν στην Πατρίδα μας οι Εθνοπροδότες Γραικύλοι...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κατσέλη καρφώνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το άρθρο 37, δηλαδή η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, η κακοποίηση των μισθών και των συντάξεων, ήταν επιλογή Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου και όχι της Τρόικας. «Χρειάστηκε να φύγω από το υπουργείο Εργασίας για να ξηλωθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι μισθοί".

ΕΣΤΙΑ: "Φόροι Σκανδιναβίας υπηρεσίες Μπανανίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα στην Ελλάδα φθάσαμε να έχουμε φόρους και φορολογικούς συντελεστές επιπέδου Σκανδιναβίας. Αλλά οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος προς τους φορολογουμένους είναι χαμηλοτάτου επιπέδου. Γίναμε Σκανδιναβία ως προς τους φόρους, αλλά Μπανανία ως προς τις υπηρεσίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα